Quint Claudi Flamen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Quintus Claudius Flamen)
Infotaula de personaQuint Claudi Flamen
Biografia
Naixementantiga Roma Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
valor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Pretor
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar de l'antiga Roma Modifica el valor a Wikidata
PeríodeRepública Romana mitjana Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsGai Quinti Flaminí Modifica el valor a Wikidata
Paresvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata  i valor desconegut Modifica el valor a Wikidata

Quint Claudi Flamen (en llatí Quintus Claudius Flamen) va ser un polític i militar romà que va viure al segle iii aC. Formava part de la gens Clàudia.

Va serpretor l'any 209 aC, l'onzè any de la Segona Guerra Púnica, amb la regió salentina i Tàrent com a província, i va substituir Marc Claudi Marcel en el comandament de dues legions que formaven la 3a divisió romana contra Hanníbal. L'any 207 aC va ser propretor i el seu comandament es va prorrogar el 206 aC. El 207 aC va capturar dos númides que portaven unes cartes d'Àsdrubal Barca, que era a Placentia, dirigides a Anníbal, que era a Metapontum, i en què es detallava el pla per la unió dels dos exèrcits cartaginesos, que mercès a això els romans van poder impedir. Probablement és la mateixa persona que Quint Claudi, tribú de la plebs el 218 aC. Aquest establí una llei per la qual cap senador o de rang senatorial, podia posseir vaixells de més de 300 àmfores de capacitat.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (ed.). Dictionary of Greek and Roman Biography and Mythology. Vol. II. Londres: Taylor and Walton, 1846, p. 161.